„Edd meg a szivárványt!” hangzik a jól ismert tanács, azaz étkezz olyan színesen, amennyire csak tudsz. A zöldségek és a gyümölcsök változatos fogyasztása ugyanis nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, miközben a színkavalkád hangulatodra is jótékony hatással van. Érdemes kihasználni a szezonális terményeket, hiszen ezek a finomságok nem érhetők el egész évben.
Egyre több helyről hallhatjuk azt, hogy az egészséges táplálkozás jegyében inkább az idényjellegű alapanyagok fogyasztására koncentráljunk. Igen ám, csakhogy a piaci forgatag kellős közepén hirtelen azt sem tudjuk, minek van itt a szezonja, melyik a szabad termés, melyek az üvegházas, esetleg importált gyümölcsök és zöldségek. Ez a kis összefoglaló azonban segíteni fog ebben! Összegyűjtöttük a tavaszi idényzöldségeket és -gyümölcsöket, illetve azokat, amelyek az előző szezonból tárolhatóak.