Szőlő

Az ősz egyik legfinomabb gyümölcse a szőlő. Fogyasztásának számtalan jótékony hatása van: tisztítja a vért és regenerálja az izmokat. Kellemes, édes íze miatt érdemes nyersen fogyasztani, remekül illik sajtokhoz, diófélékhez. Belőle készítik a bort, és aszalva, mazsolaként is népszerű.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Körte

A körte a szőlővel ellentétben utóérő gyümölcs, leszedve a fáról az íze napról napra egyre édesebbé válik. Igazán népszerű a belőle gyártott pálinka, de akár befőtt és dzsem is készíthető belőle.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Alma

Az alma egész évben kapható, de igazi szezonja ősz elején van. Több mint ezer fajtája létezik, az egész világon népszerű. Tele van rostokkal, vitaminokkal (A-, B- és C-vitamin) és ásványi anyagokkal (pl.: kalcium, kálium, magnézium). További előnye, hogy hűvös helyen tárolva nagyon sokáig fogyasztható.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Mogyoró

Finom és egészséges rágcsálnivaló a mogyoró. A bokorról ősszel kezd el potyogni a termés, de nem egyszerre hull le. Telítetlen zsírsavakban gazdag, így jót tesz a szívbetegségben szenvedőknek. Számtalan vitamin és ásványi anyag található benne, a diétázók viszont csak mértékkel fogyasszák, kalóriatartalma ugyanis nem túl alacsony.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?


Forrás: femcafe.hu