HOZZÁVALÓK 1 FONOTT KOSZORÚHOZ:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 160 g cseresznye kimagozva, félbe vágva
  • 80 g cseresznyelekvár
  • 160 g Mandulaforgács
  • 150 g sovány túró
  • 1/2 cs. vaníliapudingpor
  • 30 g vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 2 ek. szeletelt mandula és dekorcukor a szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS

  1. LÉPÉS A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
  2. LÉPÉS A cseresznyés töltelékhez keverjük össze a cseresznyét a lekvárral és 80 g mandulával. A túrótöltelékhez keverjük össze a túrót a maradék 80 g darált mandulával, a pudingporral, a vaníliás cukorral és a tojással.
  3. LÉPÉS A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát hosszában félbevágjuk.
  4. LÉPÉS A tésztacsíkok közepét kenjük meg: az egyiket a meggyes töltelékkel, a másikat a túrótöltelékkel, kb. 3 cm-es szegélyt hagyva a szélektől. A tésztaszéleket kenjük meg tojássárgájával, hajtsuk be és jól nyomjuk össze.
  5. LÉPÉS Nyújtsuk meg kissé mindkét tésztarudat, majd az illesztéseket lefelé fordítva sodorjuk őket össze, és végeket hajtsuk koszorúba.
  6. LÉPÉS Helyezzük a koszorút óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg mandulával és jégcukorral.
  7. LÉPÉS Süssük aranybarnára kb. 40 perc alatt a sütőben, alulról a második rácson.

TIPPA cseresznyeszezonon kívül ugyanennyi fagyasztott cseresznyét vagy üvegben eltett, jól lecsepegtetett cseresznyét is használhatunk.