A receptben az a zseniális, hogy:
- elképesztően egyszerű: összeönt, elkever, kisüt...
- mennyeien szaftos
- jól variálható a különböző allergiák, intoleranciák szerint: könnyen glutén,- vagy laktózmentessé tehető, IR-baráttá varázsolható
Különlegessége, hogy EGÉSZ mákot kell hozzá használni!

Hozzávalók 16 szelethez: 

  • 20 dkg mák (egész), 
  • 8 dkg zabliszt, 
  • 8 dkg világos tönkölyliszt, 
  • 10 dkg kristályos édesítőszer, 
  • 4 egész tojás, 
  • 2 dl tej,  
  • 1 dl étolaj, 
  • 1/2 csomag sütőpor, 
  • 1 db bio citrom reszelt héja, 
  • 1 csipet só, 
  • 1 rúd vanília, vagy ennek megfelelő vaníliaaroma, 
  • 30 dkg alma reszelve (nem kell pucolni), 
  • 20 dkg magozott meggy (fagyasztott, kiolvasztott), 
  • 10 dkg édesítőszeres étcsokoládé, 
  • 3 dkg vaj

1. Egy nagy tálban összekeverjük először a száraz, utána a nedves hozzávalókat, végül a meggyet is forgassuk a tésztához.

2. 24 cm tortaformát vajjal kenünk, liszttel szórunk, majd simítsuk bele a tésztát. 

3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük, amíg a teteje halvány barna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük

4. A mázhoz az étcsokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg vízgőz felett, és a kihűlt torta tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni hűvös helyen.

Egy szelet: 10 g szénhidrátot tartalmaz


Forrás: 160g.hu facebook oldal