Cukorszirup

A frissítő limonádé elkészítését azzal kezdjük, hogy megcsináljuk a szirupot: ehhez a vizet és a cukrot addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad.

Hozzávalók: 

  • 250 ml víz
  • 250 g cukor

Dinnyés limonádé

A dinnyés italhoz a dinnyét és a bazsalikomot egy turmixgépbe tesszük, belefacsarjuk a citrom levét, majd összeturmixoljuk. A pohárba jeget teszünk, öntünk bele egy kevés cukorszirupot, majd beleöntjük a dinnyés italt. Friss dinnyével és bazsalikommal díszítjük. 

Hozzávalók:

  • 500 g görögdinnye (pucolva, kimagozva)
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 ág friss bazsalikom
  • jégkocka
  • 2 db vékony szelet görögdinnye a díszítéshez
  • 2 ág friss bazsalikom a díszítéshez

Barackos-ananászos limonádé

Az ananászt megpucoljuk, kivágjuk a torzsáját, majd kis darabokra vágjuk és egy turmixgépbe tesszük a megpucolt, kimagozott barackkal együtt. Felöntjük a vízzel, belefacsarjuk a citrom levét és az egészet leturmixoljuk. Jeget teszünk a pohárba, öntünk bele egy kevés cukorszirupot, majd felöntjük az itallal.

Hozzávalók:

  • 1/2 db ananász
  • 2 db őszibarack
  • 150 ml víz
  • 1/2 citrom leve
  • jégkocka

Málnás-bodzás limonádé

A málnát egy turmixgépbe tesszük a citrom levével és a vízzel, majd összeturmixoljuk. A pohárba jeget rakunk, felöntjük a bodzaszörppel, majd a leturmixolt és átszűrt itallal. Friss málnával díszítjük. 

Hozzávalók:

  • 250 g friss málna
  • 1/2 db citrom leve
  • 150 ml víz
  • jégkocka
  • 50 ml bodzaszirup
  • 6 szem friss málna a díszítéshez


Forrás: streetkitchen.hu